advertisement

Tuesday 15 September 2009

Semperit koko Badam

ca,era da nk rosak. camne yek nk update blog pas nie.tak percaya tgk gmbr tue.segannya laa nk tayang kat org.xde ruper semperit da tue gmbr pn xbaper clear.ni guna camera lama dah kong pn.tue pn guna flash br nmpk sekut tu.terima je laa seadanya yer.biskut nie sedap sgt. tp syg ina guna marjerin jd kureng laa ckit rasa dia dan agak masim.next klu nk buat kn tukaq butter br sedap.resepi ina ambil kat majalah saji 2008. da 1 minggu terperap sekut nie br nk posting.yg nk tau rasa sekut nie leh laa buat ikut resepi kat bawah.

Bahan:
Utk biskut
  • 260g mentega
  • 100g tpg red ros
  • 100g tpg beras
  • 100g tpg ubi
  • 100g gula aising
  • 50g serbuk badam
  • 2 s/b serbuk koko
Hiasan
  • coklat masakan
  • badam cincang

Cara menyediakan:
  1. Satukan semua bahan kecuali mentega
  2. kemudian barulah masukkan mentega dan uli lembut
  3. masukkan adunan ke dalam acuan semperit. atur biskut di atas dulang pembakar dan bakar pd suhu 180'c selama 15 min.sejukkan
  4. Paipkan coklat masakan di atas biskut dan tabur kacang badam


No comments:

Post a Comment

LinkWithin

Blog Widget by LinkWithin